Romanelli galerie

Romanelli galerie

O Značce

Pět generací sochařů Romanelli: Pasquale Romanelli, jeho syn Raffaello, následovaný jeho synem Romanem, poté Folcem a v současné době bratry Raffaello a Vincenzo Romanelli. Galerie sídlí ve florentské čtvrti Oltrarno, uměleckém srdci města. Dvojice bratrů dodnes tvoří sochy nejvyšší kvality s ohromnou tradicí. Pro své sochy používají bronz, mramor i sádru.

 

Zakladatelé

Lorenzo Bartolini

Lorenzo Bartolini se narodil v Savignanu sedmého ledna 1777. Poté, co v roce 1799 absolvoval výcvik na Akademii Belle Arti ve Florencii, zůstal v Paříži, kde získal velmi důležité zkušenosti pro jeho životní tvorbu. Díky zájmu Elisy Baciocchi, Napoleonovy sestry, byl v roce 1807 jmenován profesorem sochařství na Accademia Belle Arti v Carraře a stal se oficiálním sochařem rodiny Bonaparte, pro kterou vytvaroval řadu portrétů.

ZOBRAZIT PRODUKTY 

Pasquale Romanelli

Pasquale Romanelli se narodil ve Florencii 28. května 1812. Když mu bylo 15 let, vstoupil do studia, které provozoval mistr sochařství Luigi Pampaloni, a poté se přestěhoval do studia Lorenza Bartoliniho v Borgo San Frediano. Lorenzo Bartolini byl učitelem na Akademii v roce 1837 a navrhl mladému žákovi, aby se zúčastnil řádného sochařského výcviku na Accademia v Belle Arti. Brzy se naučil vyřezávat do mramoru na tak vysoké úrovni, že sám Bartolini nemusel tesat své kousky osobně, pokud byly vyřezány Pasqualeem.

 

Raffaello Romanelli

Raffaello Romanelli, syn Pasquala, se narodil ve Florencii 13. května 1856. Od raného dětství ho často našli v otcově ateliéru, kde získal první dovednosti v kreslení. Od poloviny července do září je italským zvykem chodit do hor nebo k moři, aby se ve městech vyhnulo prudkému letnímu horku. Raffaellova rodina strávila léto ve Viareggiu a tady se u chlapce vyvinula touha strávit život v námořnictvu. Raffaello byl neúnavný pracovník, kromě svých pomníků a portrétů vytvářel četná malá a střední díla nejrůznějších předmětů, náboženských, alegorických i zvířat. Předpokládá se, že jeho produkce je více než 2300 děl.

Romano Romanelli

Romano, vnuk Pasquala Romanelli, se narodil ve Florencii 14. května 1882. Během jeho života se stal známým sochařem a také spisovatelem. Pod vedením svého otce Romana projevil ohromné nadání pro sochařství a dál rozvíjel zavedenou rodinnou tradici sochařství.

Vincenzo Romanelli

Lidská postava je jádrem Raffaellova díla a přirozené proporce lidského těla jsou pro něj neustálým zdrojem inspirace. Každý kus vděčí za svou krásnou formu snaze o realistické znázornění. Jeho silnou stránkou je portrétování: pečlivě se věnuje modelování ze života, které mu umožňuje zachytit tvar obličeje, nesčetné množství výrazů a následně osobnost jeho subjektu.

Raffaello C. Romanelli

Nejmladší z rodinných umělců Vincenzo (narozen 1985) zdědil po svých předcích přirozený talent pro sochařství. S uměním byl v kontaktu od velmi mladého věku, obdivoval díla svých předků a rozvíjel zvláštní citlivost pro sochařství.Klasický výcvik získal ve Studiu Charlese H. Cecila, kde se naučil techniku ​​kresby a sochařství.