Skargaarden

Skargaarden

Tato ojedinělá značka outdoorového nábytku pochází z Gävle, o kterém většina z vás ještě neslyšela. Je to malé město na pobřeží Baltského moře. Polární kruh je odtud jen několik hodin. Lidé zde rybaří již stovky let. V zimě sněží a na podzim prší. A většinu roku je tma. Gävle je známý pro několik věcí a venkovní nábytek mezi ně ze zřejmých důvodů nepatří. Světlo a teplo jsou vzácné zdroje. Hodina světla v této oblasti je doslova k nezaplacení.

Skargaarden vyrábí jejich nábytek pro tyto vzácné chvíle tzv. krátká švédská léta. Nábytek vyrábíme tak, aby vydržel vše, co si na něj příroda vymyslí. Pokud nábytek vydrží tyto extrémní podmínky, vydrží doslova kdekoliv.

Skargaarden se rádi se považují za součást tradice, která je skutečně skandinávská. Na druhou stranu je jejich venkovní nábytek inspirován vším od raného amerického stylu po Bauhaus.

"Věříme, že méně je skutečně více. Děláme koncepty hmatatelnými." Nábytek vyzařuje pocit nenucené elegance, který je téměř provokativní a charakter definovaný čistým řemeslným zpracováním při výrobě a výběru materiálů.

Možná nejzjevnější detaily, které se vám časem odhalují důmyslná řešení, která povyšují jednoduchost na něco vznešeného. Jednoduše méně se stává ještě více.