NEMO lighting

NEMO lighting

O Značce

Italská značka Nemo byla založena v roce 1993 Francem Cassinou. Nemo však nyní patří Federicu Palazzari od roku 2012 a vytváří jedinečný design svítidel do rezidenčních i komunálních prostor. Široká nabídka svítidel a diverzita jednotlivých designů udělala z této značky jednoho z předních prodejců svítidel na světě. 
Jedinečný výběr lamp navržených mistry dvacátého století jako jsou Le Corbusier, Charlotte Perriand, Vico Magistretti, Franco Albini a Kazuhide Takahama. Kromě těchto projektů se Nemo věnuje také tvorbě současných ikon ve spolupráci s designéry, jako jsou Mario Bellini, Jean Nouvel, Andrea Branzi, Bernhard Osann a Arihiro Miyake.

Hvězdy historie

Jak jsme již zmínili, Nemo vytváří nespočet svítidel podle originálních návrhů známých osobností světového designu. Kvalitní produkty s nesmrtelným designem zdobí domy, rezidence a komerční prostory po celém světě. Ať už si zvolíte Lampe de Marseille podle originálních návrhů Le Corbusiera nebo Mini Potence Pivotante neuděláte chybu!

CLARITAS STOJACÍ LAMPA

Novodobá tvorba

Nemo je jedním z předních výrobců osvětlení na světě. Díky jeho spolupráci s nejlepšími designéry, co dněšní svět nabízí ,doslova dobyl novodobou designovou scénu. Mezi nejplodnější spolupráce patří dozajista Arihiro Miyake nebo Bernhard Osann, které doslova rozpoutaly nové pojetí designu osvětlení.