Umění v domácnosti, umění, jak vybrat umění, obraz, nákup umění, galerie

Jak vybrat správné umění pro váš domov

Bez ohledu na to, jak nádherně máte vybavený interiér. S holými stěnami bude váš interiér vždy vypadat neúplně. Pro mě je umění v místnosti tou nejdůležitější složkou, jelikož bez ní v místnosti chybí vrstvy a emoce.

 

Umění v domě, Obraz, Moderní umění, Doplňky do domu, Minimalistické umění, Wabi-Sabi

Jděte na to, co nejpomaleji

Stěny galerie jsou skvělým příkladem práce s uměleckými díly různých velikostí, barev a stylů. Naplánujte si to předem a věnujte tomu tolik času, kolik potřebujete. Navštivte lokální galerii s moderním, či historickým uměním a pozorujte, jak pracují s velikostmi obrazů a kombinují barvy dohromady.

Ponořte se co nejhlouběji

Zamilovali jste se do určitého kousku? Prozkoumejte jeho historii - tento průzkum může vést k dalším dílům a autorům, která se vám budou líbit, třeba i trochu více. Zjistěte si více o autorovi, jeho názorech, oceněních i dosaženém studiu. Učte se, zajímejte se a hledejte.

Nebojte se kombinovat

Umění nemusí odpovídat stylu vašeho interiéru, můžete být eklektičtí. Tradiční pokoje mohou pojmout moderní umění a moderní pokoje obrazy ze starších stylu. Velmi často tím vytvoříte něco unikátního a neočekávaného, co vašemu interiéru velmi pomůže a vytvoří zajímavý prostor. 

Nebojte se experimentovat s velikostí

Nikde není napsáno, že velké obrazy patří do velkých prostor a naopak. Tím, že na velkou stěnu pověsíte obraz malých rozměrů dodáte stěně určitý důvtip.

Hledejte ojedinělost

I když může být levnější koupit hromadně vyráběnou uměleckou reprodukci, nikdy to ale nemůže nahradit pocit být jediným vlastníkem originálního uměleckého díla, které můžete předávat dalším generacím.
Umění, Obraz, Industriální prosotr, Obraz do domácnosti, Moderní interiér, Luxusní interiér

Co je umění?

Pamatujte, že umění nemusí být jen obraz. Možná ve Vašem interiéru bude lépe fungovat zrcadlo se zajímavým rámem, které vám i opticky prostor zvětší. Nebo zvažte zajímavé nástěnné světlo, které bude fungovat i jako umělecký objekt.
Umění můžete mít i na stole v podobě zajímavé vázy, či objektu. Neomezujte se jedním médiem a nechte vystoupit svojí kreativní stránku.