FOGIA 

Fogia je cenami ověnčená švédská designová značka a osvědčený výrobce kvalitního nábytku, spolupracující s některými z nejprogresivnějších současných designérů. S kořeny ve skandinávské estetice designu jsou všechny kusy Fogia ručně vyráběny ve vlastní továrně podle přísných standardů kvality za použití špičkových materiálů. Elegance a funkce vychází na povrch prostřednictvím opravdové znalosti řemesla a konstrukce, ať už jde o kousky do domácnosti nebo do veřejných prostor.

fogia, bollo armchair, designové jídelní židle

Historie

Fogia byla založena v roce 1981 Hansem Rosanderem a Larsem Fritzellem. Zakladatelé vyvinuli průkopnickou metodu spojování plexiskla za účelem vytvoření nápadných stolů a úložného prostoru. V následujících letech se společnost rozrostla a začala vyrábět další kusy nábytku. Pověst Fogia, jako výrobce kvalitního nábytku, se rychle rozvíjela, díky své oblibě u interiérových designérů a architektů se produkty staly součástí mnoha veřejných prostor po celém Švédsku.

Výroba

Nábytek Fogia je vyráběn ručně  ve vlastní továrně v Gdaňsku v Polsku. Jedním z hlavních aspektů, který definuje Fogia, je originální přístup k práci se dřevem. Dřevo vybírají již při růstu v lesích poblíž továrny. Tímto se zásadně snižuje tlak, který na náš ekosystém, který se vyvijí při převozu surovin do továrny. 

Fogia zůstává věrná svým kořenům jako jeden ze švédských odborníků na čalouněný nábytek. Zároveň však ale konstantě posouvá hranice v rámci nábytkového designu. Dnes Fogia udává tón a tempo švédského designu s moderními ikonami jako Tiki a Bollo. 

 NAKUPOVAT FOGIA