Cappelen Dimyr

Cappelen Dimyr

O Značce

Cappelen Dimyr je společnost s velkou tradicí výroby kvalitních koberců. Všechny koberce jsou vyrobeny ručně z přírodních vláken. Svět Cappelen Dimyr je bohémský, přináší teplo do domácnosti a má jasně viditelnou DNA ve všech jejich dílech. Cílem značky je interpretace tzv. pomalého luxusu, kde je každý koberec pečlivě navržen a vyroben tak aby obstál ve zkoušce času. Cappelen Dimyr zahájil první kapitolu koberců na podzim 2019 a dnes nabízí celkem 10 koberců, které jsou dostupné prostřednictvím pečlivě vybraných prodejců po celém světě.

 

cappelen dimyr, indické koberce,

Výroba koberců

Cappelen Dimyr používá pouze přírodní vlákna, jako je nebělený len a vlna, což dává každému produktu minimální škodlivý dopad na životní prostředí. Každý kus je ručně ořezán, umyt přírodním mýdlem a vysušen na slunci. V žádné části výroby nejsou použity chemikálie. Cappelen Dimyr se neustále snaží zlepšovat postupy s cílem respektovat lidi a planetu a koberce jsou certifikovány Good Weave Certification a Care & Fair.

Jak se o koberce Cappelen Dimyr starat? 

Jak jsme již zmiňovali Cappelen Dimyr koberce jsou vyráběné ručně, z nejkvalitnější dostupné vlny s dlouhými a pevnými vlákny. Všechny koberce s dlouhým vlasem však mají tendenci zpočátku pouštět chlupy, a proto se doporučuje, aby se koberce v počáteční fázi vysávali denně. Je normální, že koberec ztrácí jednotlivá vlákna, což nijak neovlivňuje jejich kvalitu. Experti z Cappelen Dimyr doporučují vysávat bez rotační kartáčové hubice aby se nepoškodila příze. Vylučování přebytečných vláken má tendenci klesat během několika měsíců.

 

Nakupovat Cappelen Dimyr