Dusty Deco

Dusty Deco

O ZNAČCE

Před deseti lety založil tento mladý pár  jeden z nejstylovějších a nejeklektičtějších historických obchodů ve Švédsku, který byl známý pro pečlivě vybraný designový nábytek, interiérové doplňky a umění, které přitahovaly kupce z celého světa.

Tato cesta začala v malém měřítku, kde kromě svých běžných prací v módním průmyslu začal pár chodit na bleší trhy a nakupovat domů vše od nábytku přes dekorační předměty. Domov a sklad byly rychle zaplněny a tak se Lina a Edin rozhodli pro vstup na trh pro prodej historických předmětů. 

CESTA DUSTY DECO

První cesta směřovala do USA, kde si Lina a Edin zaměřili na hledání průmyslových předmětů, jako jsou rezavé plechovky s nápisy, které prodávali v jejich prvním obchodě v Gärdet ve Stockholmu. Následně se styl Dusty Deco postupně vyvíjel, výsledkem byly dva obchody v Söder, menší obchod v Östermalmu a nakonec otevřeli brány ve staré garáži na Brahegatan 21. Zde jsme pečlivě vybírali designovou klasiku, nábytek se silným vizuálním výrazem a současné umění, který pár oslovilo. Své produkty nakupovali po celém světě, kde potkávali zajímavé lidi nejen z interiérového průmyslu.

Po deseti letech osobitých zážitků byl pro Lundu a Edina další krok jasný; začít vytvářet vlastní kolekci nápadných kousků, které mohou inspirovat ostatní, způsobem, jakým byly inspirováni oni.

"Již 3 roky žije naše rodina na španělském ostrově Mallorca, kde nyní máme svůj showroom v obrovském starém bytě Mallorquin, kde vystavujeme kolekci Dusty, umění, předměty a vintage kousky, které milujeme. Vedle showroomu rekonstruujeme starou truhlárnu, kterou jsme koupili před několika lety.

NAKUPOVAT DUSTY DECO